Verhalen vertellen loont

Eén van de belangrijke aspecten van de promotie van producten en het vergroten van naamsbekendheid van een product, een producent of een merk is “storytelling”. Met veel succes voor mijn klanten en opdrachtgevers vertel ik ook hun verhalen.

Hoe breng je bloemen en bloemwerken tot leven? Creëer een inspirerende omgeving of vind een passende locatie en vertel in tekst de grote lijnen van het verhaal. Laat beelden van bloemen spreken voor het invullen van details, en de lezer of kijker raakt geboeid door de vertelling. Het is daarbij van belang ook de culturele context te betrekken. Een verhaal over een roos in Japan kan anders zijn dan datzelfde verhaal in Schotland. De roos is dezelfde, maar het gevoel en de associaties verschillen per land, per cultuur.

Onlangs werd ik aangenaam verrast toen ik bij online communicatieplatform Thursd een eerder door mij verteld verhaal in nieuwe vorm zag terugkeren: https://thursd.com/articles/hydrangea-the-queen-of-the-garden.

Zo versterkt de herhaling van tekst in een nieuwe vorm, ondersteund door passende beelden, de vertelling. Dit is hoe ik mijn invulling geef aan de begrippen “Content Marketing” en “Storytelling”. Het verhaal blijft zichzelf vertellen en het bereik aan lezers en kijkers wordt steeds groter. Op deze manier ben ik graag mijn klanten van dienst. Ter vergroting van hun successen.