International Floriculture Trade Fair anno 2022

IFTF anno 2022

Sinds 2012 bezoek ik de International Floriculture Trade Fair (IFTF) in Vijfhuizen. Ik ontmoette daar niet alleen mijn Nederlandse opdrachtgevers en nieuwe Nederlandse relaties. Daar kwam ik ook in contact met mensen die werkzaam zijn in de bloemensector in andere delen van de wereld. Bedrijven uit bijvoorbeeld India, verschillende Afrikaanse landen of Zuid-Amerika zou ik zonder IFTF niet zo gemakkelijk hebben kunnen ontmoeten.

Ook in 2021 werd IFT georganiseerd. In deze tijd was het moeilijk voor mensen uit bijvoorbeeld Azië om naar Europa te reizen, maar de organisatoren konden toch een mooi aantal deelnemers en bezoekers noteren, zo lieten zij mij weten.

Mijn bijzondere belangstelling gaat natuurlijk uit naar mensen en bedrijven die contacten hebben met landen waar Russisch wordt gesproken en naar mensen uit die Russischsprekende landen. Ik begrijp dat dit jaar deelnemers (standhouders) en bezoekers uit wel 11 landen waar Russisch de voornaamste of een belangrijke taal is naar IFTF komen. Behalve Rusland en Belarus zullen ook Oekraïne, Kazachstan en andere landen zijn vertegenwoordigd. Ook in deze bijzondere tijden is het relevant voor hen en voor hun relaties in Europa en elders in de wereld contact met elkaar te houden. Ondernemers sluiten niet hun ogen voor de soms barre werkelijkheid, maar zij proberen hun bedrijf, hun klanten, hun leveranciers en hun relatienetwerken te behouden.

Op mijn platform Flower Experience heb ik een interview met de organisator van IFTF gepubliceerd. Zo kunnen vele geïnteresseerden in IFTF in ieder geval online kennisnemen van dit evenement anno 2022. Ook tijdens het evenement zal ik met relaties buiten Nederland (online) contact houden om een link tussen hen en IFTF te leggen en zo bij te dragen aan het in stand houden en ontwikkelen van internationale netwerken in de bloemensector.

De afgelopen tijd zijn uit Rusland, Oekraïne, Kazachstan en andere landen bloemisten en andere vakmensen uit de bloemensector naar Europa gekomen. Hen kan ik introduceren op IFTF, waar zij aansluiting kunnen vinden bij collega-specialisten uit de gehele wereld.

Ik heb dit jaar mijn “10-jarig jubileum” met IFTF en ik hoop mijn bijdrage te kunnen leveren aan het ondersteunen van internationale netwerken waarin vakmensen uit de gehele wereld van elkaar leren en waarin zij kunnen samenwerken. Zonder wie dan ook uit te sluiten.

Meer over IFTF is te lezen op deze website: https://hppexhibitions.com/iftf/

Zie ook platform Flower Experience: https://flowerexperience.eu/2022/10/gotovimsya-k-yubilejnomu-vizitu-na-tsvetochnuyu-vystavku-internationale-floriculture-trade-fair/