Flower Experience bestaat 10 jaar!

Flower Experience 10 jaar

Tien jaar geleden voerde het team van Sobolj B.V. de eerste campagne onder de vlag van Flower Experience voor Anco pure Vanda, waarbij alle componenten van belevingsmarketing aan bod kwamen: een wow!-evenement, PR, een privé-evenement en netwerken op een professionele beurs. Het succes was zo indrukwekkend dat we besloten deze diensten in een aparte lijn onder te brengen en het Flower Experience platform in het leven te roepen.


Graag belichten wij enkele hoogtepunten en belangrijke ontwikkelingen van de afgelopen 10 jaar.

We hebben de internationale vakbeurs IFTF 10 keer bezocht en zijn partner geworden voor PR en netwerken op de Russischsprekende sierteeltmarkt.

Al 10 jaar zijn wij te gast in het Belgische kasteel Alden Biesen voor het fantastische bloemenfestival Fleuramour. We spotten actuele trends, doken in de details van het creëren van een bloemenevenement, sloten aan bij beste ideeën, en we dachten na over wat we moesten toevoegen om effectieve projecten voor onze klanten te creëren.

Een tweejarige cyclus van projecten in 10 steden waaronder Novosibirsk, Moskou, Kaliningrad, Kiev en Alden Biesen is begonnen met een ontmoeting 10 jaar geleden bij de Glazen Tulp verkiezingen.

Het tulpenseizoen in Nederland wordt traditioneel geopend op de derde zaterdag van januari, met de Nationale Tulpendag in Amsterdam. In 2023 zullen we dit evenement voor de 10e keer verslaan. We hebben de afgelopen 10 jaar zoveel mooie  verhalen verzameld, er is genoeg voor een klein boek!


Vorig jaar schreef ik 10 artikelen voor het bekende online kanaal Thursd (“the floral meetup spot”). We worden niet alleen in het Russisch gelezen!

De projecten van Flower Experience zijn al 10 jaar met regelmaat terug te vinden in de Nederlandse en Belgische professionele “groene pers”.
Met het creëren van het platform hebben we midden in de roos geschoten. We zijn onze tijd vooruit geweest met het aanbieden van geïntegreerde promotie in de sierteeltmarkt aan onze klanten en partners. Nu is het aan ons om te laten zien dat we die positie kunnen verstevigen.

Wij geloven dat de toekomst aan marketing toebehoort en we kijken uit naar het volgende decenium!

Foto: Flower Experience, Anco pure Vanda