Augustus – Oogstmaand

Bloementapijt Brussel

In augustus, ook wel de oogstmaand genoemd, kijk ik terug naar wat is geoogst en kijk ik vooruit naar wat nieuw kan worden gezaaid.

Een mooie oogst bracht het Brussels bloementapijt. Ik was daar voor de eerste keer, hoewel het evenement al sinds 1971 wordt georganiseerd. Het bracht naast het genieten van het fraaie ontwerp en de vakkundige uitvoering ook vele interessante kennismakingen en nieuwe contacten.

Bestaande uit vele begonia’s, dahlia’s en andere bloemen fleurde het Bloementapijt opnieuw de kasseien van het Brusselse centrum. Mooi om van dichtbij te mogen meemaken hoe
vele handen licht werk maken. En wat een fantastisch ontwerp: een herinterpretatie van het allereerste tapijt dat in 1971 werd gelegd.

Mijn blog in het digitale magazine Thursd is een mooie manier om mijn gedachten over Rusland en de sierteelt te delen. Dat is oogsten wat ik kan inbrengen en dat zaaien om er ook voor anderen iets moois uit te kunnen laten groeien.

Zie hier mijn recente bijdrage aan Thursd:

https://thursd.com/posts/i-keep-my-finger-on-the-pulse-during-the-2022-moscow-floricultural-exhibition

Wat ik zou willen zaaien voor de komende tijd zijn regenwolken. Niet alleen de land- en tuinbouwsector heeft water hard nodig. We snakken er allemaal naar. Water is een bron van veel moois dat kan groeien en bloeien. Ik ontwikkel nieuwe plannen, ook in internationale samenwerking, die ik wil laten bloeien en met iedereen wil delen. De zaadjes zijn geplant. Als er voldoende regen valt kan ik de komende maanden laten zien wat dat zal opbrengen. Ik zal iedereen op de hoogte houden.