5 jaar succes op FlowersExpo Moskou

Het is al 5 jaar geleden dat Sobolj voor het eerst deelnam aan een van de grootste sierteeltbeurzen van Europa: de FlowersExpo in Moskou. In 2014 en 2015 hadden wij het genoegen om de stand van Decorum Company te verzorgen. Deze organisatie vertegenwoordigt ruim 70 Nederlandse sierteeltkwekers. De aanwezigheid op de beurs in Moskou was onderdeel van een campagne om naamsbekendheid te verkrijgen in Rusland, verkoopkanalen open te breken en aan zich te binden. Vandaag kunnen we constateren dat dit gelukt is.

 Wat is de bijdrage van de beursdeelname aan dit commerciële succes geweest?

Het in 2014 nog onbekende Decorum werd door Sobolj slim gekoppeld aan een machtige Russische marktpartij op het gebied van accessoires: Elitupak. Dit partnerschap, samen met in het oog springende activiteiten op de stand gaf een enorme impuls aan Decorum’s bekendheid in Rusland.

De beurspresentatie kreeg vervolg in grote Russische publicaties, op internet en in handelscontacten. Ook ontwikkelden wij content op ons online platform Flowerexperience, content die veelvuldig werd gekopieerd door influencers in Rusland.

In 2015 werd dit succes nog eens herhaald. Ook in dat jaar was de stand van Decorum de drukstbezochte stand van de beurs, een stand waar ook vele handelscontacten werden gelegd. Opnieuw besteedde het onlineblad Argumenten en Feiten (17 miljoen online abonnees) aandacht aan dit fenomeen.

De directie van Decorum reageerde destijds op de behaalde successen: “Sobolj is in staat gebleken om met intensief persoonlijk contact, met kennis van en de contacten ín de Russische markt op een originele manier commerciële resultaten te bereiken.”

Na de successen met Decorum hebben wij ook voor Dümmen Orange de commerciële weg gebaand in Rusland: opnieuw met een grote bijdrage van deelname aan de beurs FlowersExpo. Het idee om een model met een jurk van chrysanten, geïnspireerd door een schilderij van Klimt, door de beurshal te laten lopen was een briljante zet: zij lokte veel publiek naar de stand. Ook dit keer haalden wij Argumenten en Feiten met een reportage. Ons online platform Flowerexperience bevat een volledig dossier over Dümmen Orange. 

Vanaf 2017 neemt Sobolj deel aan de beurs met haar online platform Flowerexperience. Samen met geselecteerde Nederlandse kwekers wordt daar een thema vormgegeven. In 2018 zal dat zijn “jubileum”, verwijzend naar 5 jaar beursdeelname EN naar 20 jaar exclusieve relaties met de directie van FlowersExpo.