Keukenhof 2024

Keukenhof

De bloementuin in Lisse is internationaal vooral ook bekend door de tulp. Keukenhof, gevestigd op het landgoed van Kasteel Keukenhof, werd in 1949 geopend op een terrein dat nu 32 hectare grond omvat. Bolgewassen als de tulp zijn daar van oudsher in volle pracht te zien.

Maar Keukenhof biedt meer dan deze traditionele bloem. In de periode van maart tot half mei dat Keukenhof is geopend, wordt ook veel aandacht besteed aan andere bloemen en bloeiende planten.

 In het Beatrix Paviljoen zijn in 2024 bijvoorbeeld orchideeën en anthuriums te bewonderen.

In het Willem-Alexander paviljoen is een grote verscheidenheid aan kleurrijke bloemen en planten te zien. Er zijn meerdere soorten en rassen in het zonnetje gezet: van snijtulpen tot amaryllissen en lelies.

Dit jaar bezocht Sobolj onder meer de rozenshow in het Oranje-Nassau Paviljoen.

Zoals ieder jaar maakte Heleen Valstar en haar team weer een prachtig decor om de grote variëteit aan rozen goed tot hun recht te laten komen. Wij werden rondgeleid door Fabienne van Coster, die behoort tot het team van Heleen Valstar.

Vanwege het 75 jarig bestaan van Keukenhof hadden de arrangeurs een reis door de tijd verbeeld in het paviljoen: van de zachte kleuren van de jaren 50 naar de hippiecultuur van de jaren 60. De jaren 80 en 90 die op elkaar lijken wat betreft trends. De innovaties van de 21e eeuw komen natuurlijk ook aan bod, met bijvoorbeeld vazen van spijkerstof.

Beelden zeggen vaak meer dan woorden en daarom laten we hieronder een impressie van de rozenshow 2024 zien.

Tussen de foto’s ziet u ook een afbeelding van de toegangskaarten uit 1959, die Sobolj nog in familiearchief terugvond, en de tickets anno 2024. Het is duidelijk dat Keukenhof met de tijd is meegegaan.