Winterse romantiek met Nederlandse chrysanten verovert Rusland

bruid

In opdracht van Stichting Chryson rolde Sobolj een verkoopcampagne voor chrysanten uit in Rusland, met als thema “de Winterbuiloft”. Dit thema werd gekozen omdat de campagne toewerkte naar Valentijnsdag en naar de grote Bruids-expositie in Moskou, beiden half februari. De getoonde chrysanten waren beschikbaar bij de importeur en verkrijgbaar voor hen die bloemwerken, zoals in de campagne getoond, wilden maken.

Opnieuw brak deze campagne alle records, mede door dat het grootste online « Weddingportal » op VKontakte de foto’s van de campagne op 13 februari toonde voor hun 260.000 volgers. In totaal bereikte de campagne naar schatting 400.000 mensen in heel Rusland.

Voor de campagne volgde het stylingteam van Sobolj, met video en fotoploeg, een heuse Russische winterbruiloft: die van model Elena Chernova.  Tijdens de bruiloft werden opnamen gemaakt van de fraai gedecoreerde ruimte en van de gelukkige bruid zelf. De foto’s en video werden tussen 9 december en 14 februari uitgezet op sociale media. De reputatie van Sobolj, als betrouwbare bron van innoverende sierteeltconcepten, zorgde er weer voor dat de berichten door duizenden volgers werden opgepakt, gedeeld en bekeken. Hieronder tellen wij ook het getrouwde fotomodel zelf en influencers op Instagram.

Deze campagne liet zien dat ook in de winterperiode Nederlandse sierteelt heel goed gepromoot kan worden in het koude Rusland.