The Ronald Kolk Story

Natasja Mironova en Ronald Kolk

Al jarenlang is Sobolj een partner van Ronald Kolk. De ontwerpen van deze Nederlandse couturier vallen zeer in de smaak bij het Russische publiek. Sobolj heeft via uitgekiende storytelling en positionering Ronald Kolk een naam bezorgd bij de vermogende Russen.
Voor de storytelling is gebruik gemaakt van het feit dat Ronald Kolk en de balletdanser Nurejev elkaar in Amerika hebben ontmoet. Ook werd er aandacht gegenereerd door het benadrukken van Ronald Kolk’s beroemde klant Tina Turner, die ook bij Russen grote bekendheid geniet.
De verhalen rond Ronald Kolk werden vormgegeven in artikelen op Flower Experience en door sociale mediacampagnes.

Daarnaast heeft Sobolj Ronald Kolk succesvol verbonden aan de sierteeltsector. Bijvoorbeeld door voor zijn jubileumshow duizenden bloemen te regelen als sponsoring door de kwekers van Decorum.
Op deze manier werd Ronald Kolk ook interessant voor de Keukenhof: ook daar legde Sobolj de contacten tussen de twee partijen. Keukenhof is immers ook al meer dan 25 jaar een partner van Sobolj. De verbintenis van deze twee sterke Nederlandse merken heeft al enkele jaren vorm gekregen in het Beatrix paviljoen van de Keukenhof: ook dit seizoen wordt daar de couture van Ronald Kolk tentoongesteld te midden van Nederlandse sierteelt.

Al deze fraaie combinaties leverden prachtig beeldmateriaal op voor verdere online campagnes, door Sobolj uitgevoerd.

Een prachtig voorbeeld van hoe het Sobolj concept werkt: verbinden van sterke merken, relevante content genereren voor de Russische doelgroep met een duidelijk verhaal dat aanslaat.

Fotograaf: Cor de Voogd

Gerelateerde publicaties op Flower Experience: