Steltman: een verborgen schat geopenbaard aan Russen

Eén van de mooiste verborgen schatten van Nederland bevindt zich aan de Plaats in Den Haag. Tegenover de regeringsgebouwen aan de Hofvijfer en om de hoek van het Koninklijk Paleis Noordeinde bevinden zich Steltman Juwelier en Steltman Watches.

Grondlegger Johannes Steltman, die Steltman in 1917 oprichtte, kon zich meten met beroemde juwelenontwerpers, zoals Carl Fabergé en Louis-François Cartier. Nog altijd worden in eigen atelier de mooiste juwelen ontworpen en gemaakt. Daarnaast is Steltman Watches, sinds 1999, een van de weinige horlogespeciaalzaken in Nederland met eigen horlogemakers die opgeleid en gecertificeerd zijn door vele grote horlogemerken.

De juweliersfirma, die dit jaar zijn 100-jarig bestaan viert en zich mag verheugen in een koninklijke clientèle, riep de hulp van Sobolj in om de bijzondere historie en exclusieve juwelen en horloges meer bekendheid te geven onder een Russischtalig publiek.
Sobolj ontwikkelde een viertal online en social media campagnes die tot in Rusland gretig werden gedeeld, en introduceerde Steltman in haar netwerk van Russische diplomaten en ondernemers tijdens de PAN Amsterdam, de toonaangevende Nederlandse beurs voor kunst, antiek en design. Ook vergezelde Sobolj Russische gasten op een reis naar de ateliers van horlogemaker Breguet, het merk dat ook een sterke connectie heeft met de Russische doelgroep. De reacties waren zeer enthousiast: “Zonder Sobolj hadden wij niet geweten dat er zulke parels van cultuur en kunst in Nederland te vinden waren.”