Russische fascinatie voor Nederlandse Tulpendag

flowerexperience

De Tulpendag, die de start van het tulpenseizoen inluidt, is in Rusland een waar begrip aan het worden. Dit niet in het minst door de publicaties die Sobolj al jarenlang in Russische media over dit fenomeen verzorgt.

We merken dat onze berichten op sociale media in het algemeen en over Tulpendag in het bijzonder, in toenemende mate worden verspreid. Dit komt omdat Sobolj in Rusland wordt gezien als « het Nederlandse persbureau » op gebied van sierteelt: Russen zijn erg bevreesd voor nepnieuws en Sobolj wordt als een betrouwbare bron gezien. Zowel ons recente nieuws als informatie uit onze archieven worden daarom gretig overgenomen. Het is zelfs zo dat spelers uit de Russische bloemenwereld op ons online platform en sociale media informatie en gericht naar beelden zoeken. Onze beïnvloeding is hierdoor in cijfers niet meer meetbaar maar we weten zeker dat onze content landelijke verspreid wordt in Rusland.

Wat betreft Tulpendag 2018 had Sobolj niet alleen leuke plaatjes voor ogen, maar vooral ook de handel in tulpen op de achtergrond.  Als partner hadden wij een importeur geselecteerd die naar schatting 1,4 miljoen tulpen inkoopt om aan de vraag te voldoen. Het grootste platform voor boekethandel via internet, aanwezig in 1.600 steden, hebben onze teksten en foto’s over Tulpendag overgenomen. Deze posts werden vervolgens weer verspreid door de bloemisten.

Ook in Rusland is het tulpenseizoen nu begonnen!