Nederlandse chrysanten in theatrale setting veroveren het Russische publiek

Flower photoshoot 1

JustChrys heeft de reputatie om telkens weer met innovatieve campagnes de chrysant onder de aandacht te brengen.
In Rusland worden die campagnes verzorgd door Sobolj. Dit jaar is gestart met een campagne die aansluit bij het ‘Jaar van het Theater’ in Rusland. Gekozen is voor een theatrale setting in een historisch monument: een kasteel waar de oude Russische adel graag feestte en zich daarbij kostumeerde.

Het kasteel Marjino werd tijdens de kerstperiode met chrysantenarrangementen aangekleed. In dit décor speelden acteurs van het theatergezelschap Petit Trianon uit St.Petersburg de rol van de adellijke gasten, getooid met maskers van bloemen. Juist de kleurrijke, veelzijdige en sterke chrysant leent zich als geen ander voor dit thema. De foto’s en video die hiervan werden gemaakt zijn inmiddels heel Rusland door gegaan. Via de verschillende grote platforms voor bloemsierkunst, de sociale media van de deelnemende groothandel en de bloemarrangeurs hebben reeds meer dan 500.000 mensen de chrysanten in deze setting gezien.

Deelnemende partijen zoals bloemenarrangeurs, het theatergezelschap, fotografen en de kasteeleigenaresse maakten zelf ook, kerstkaarten met foto’s van het project. Hierdoor werd de verspreiding van de beelden nog eens vergroot.
Het online modeblad Fashion Magazine heeft inmiddels een interview met Natasja Mironova van Sobolj geplaatst.
Door de kasteeleigenares uitgenodigde schilders hebben artistieke impressies van de theatrale chrysantenshow vastgelegd. Deze schilderijen worden nu in het kasteel tentoongesteld.

Russen zijn bijzonder gevoelig voor traditie en historie. Juist in de periode van Kerst en Nieuwjaar, in Rusland gevierd op respectievelijk 7 en 13 januari, heeft men aandacht hiervoor. Dat was de reden om de campagne juist meteen voorafgaand aan deze periode te starten en dat verklaart ook het behaalde succes.

Meerdere media schreven over ons project, lees het hier: