Meer dan 1 miljoen personen bereikt met chrysanten campagne in Rusland

Stichting Chryson en Sobolj hebben succes met de campagne Just Chrysanthemum. Uitgangspunt van de succesvolle samenwerking is het betrekken van doelgroepen met een duidelijk profiel en het « cross-mediaal » verspreiden van het verhaal van de chrysant in Rusland.
Een dergelijke campagne is tegenwoordig noodzakelijk omdat in Rusland de macht van de klok tanende is: om een naam voor je bloemen of planten op te bouwen moet je rechtstreeks met je doelgroep communiceren. Met een beperkt budget bereikte de campagne meer dan één miljoen personen (handelaren, bloemisten en bloemenliefhebbers) via verschillende media. Hiermee tonen Chryson en Sobolj aan dat hun aanpak werkt.

De chrysantencampagne is gebaseerd op co-creatie met de doelgroep van bloemisten. Op basis van vragen en ideeën van bloemisten wordt makkelijk toepasbaar bloemwerk ontwikkeld, dat bloemisten helpt om de verkoop te stimuleren. De Russische groothandel zorgt op hun beurt voor directe beschikbaarheid van de chrysanten die in de voorbeelden getoond worden. Hierdoor wordt de hele keten commercieel gestimuleerd.

Relevante visuele content, die dus aansluit op de belevingswereld van de eindconsument, is bij deze aanpak onontbeerlijk. Om die reden worden alle communicatie uitingen voor de Russische campagne van JustChrys in Rusland gemaakt. De uitingen tonen makkelijk uit te voeren voorbeelden van bloemwerk met chrysanten, waarbij door het jaar heen verschillende thema’s worden gebruikt. Met deze content worden bloemisten en eindconsumenten direct benaderd via sociale media als Facebook en Vkontakte (de Russische versie van Facebook), gedrukte invloedrijke print en online media waaronder het door Sobolj geïnitieerde online platform https://flowerexperience.eu/.

Dit mooie project is ook de Nederlandse vakpers niet ontgaan:

Lees hier ons gerelateerde persbericht (pdf).