Innovatieve lentepromotie scoort bij Russische doelgroep

Hoe maak je een commerciële vertaalslag van « alledaagse bloem » naar trendsettend object bij een jong en welgesteld publiek ? Hoe geef je een impuls aan bloemenverkoop zonder groot budget ? Het team van Just Chrys en Sobolj slaagde hierin met een innovatieve lentepromotie voor de chrysant in Rusland.

De chrysant is al geliefd in Rusland en staat daar vooral bekend als een « bloem voor iedereen ». Om in Rusland succesvol te blijven moet je echter constant inspelen op de veranderende markt! In de huidige economische context heeft het team van Just Chrys in samenwerking met Sobolj zich gericht op een jong, trendgevoelig en goed verdienend publiek. In samenwerking met lokale partners in Moskou kregen de chrysanten een podium op de mode-afdeling van het toonaangevende warenhuis GUM.

Deze fleurige promotie had ook de aandacht van het toonaangevende tijdschrift Fashion Magazine (online en in print). Zij plaatsten een artikel over de « commerciële relatie » tussen bloemen en mode. De promotie met de chrysanten werd gepresenteerd als voorbeeld van hoe je toegevoegde waarde voor bloem en kleding kunt creëren.

Het online platform Flower Experience besteedde ruim aandacht aan de resultaten van de actie. De meest grote en invloedrijke Nederlandse online groene media bladen en portals besteedden ook aandacht aan dit project. Zelf het populaire Belgische blad voor bloemisten belichtte het project.

De uitstraling van GUM is enorm in Rusland en wat daar succesvol is wordt als trendsettend opgepakt in de rest van het land. Bloemisten en modezaken hebben vergelijkbare acties opgezet in Rusland.