Commerciële introductie van Decorum in Rusland

Hoe introduceer je een onbekende Nederlandse speler uit de bloemenbusiness in Rusland? Sobolj paste voor Decorum een slimme tactiek toe: voor Russen is vertrouwen in een business partner essentieel. Daarom koppelde Sobolj Decorum aan een gevestigde naam in bloemenaccessoires, Elitupak, en organiseerde voor deze combinatie een stand en alle bij behorende contacten op de Flowers Expo in Moskou 2014. Deze stand werd tot hét trefcentrum van handelaren, waar talentvolle bloemenarrangeurs constant de mooiste creaties realiseerden. Een reactie van Decorum zelf: “Al deze activiteiten hebben geleid tot een grotere beschikbaarheid van Decorum producten op de Russische markt en een goede positionering.”

De Decorum stand was veruit de meest bezochte stand van de beurs. Door een artikel in het Russische online blad “Argumenten en Feiten” werd in één klap 17 miljoen lezers bereikt.

In aanvullingen op de beurs organiseerde Sobolj vervolgens begin 2015 een handelsrei voor Decorum naar Sint Petersburg. Met hulp van de Russische Handelsattaché in Nederland kreeg Sobolj toegang tot Russische instanties die onontbeerlijk zijn voor het verkopen in Rusland. Op de Flowers Expo beurs van 2015 wist Sobolj opnieuw de Decorum stand tot het stralende middelpunt van de expositie te maken, door het inschakelen van bekende bloemenarrangeurs die ter plekke fraaie stukken maakten. In Nederland introduceerde Sobolj Decorum bij de Russische ambassade en zorgde ervoor dat Decorum de decoratie van het Concertgebouw mocht verzorgen voor een concert ter gelegenheid van de Russische bevrijdingsdag. Tenslotte heeft Sobolj Ronald Kolk en Decorum bij elkaar gebracht voor de realisatie van de jubileumshow van Ronald Kolk.

Dankzij deze veelzijdige ondersteuning kan Decorum nu handel drijven met de Russische markt.